logo seetrue act trainingen

Aanbod/data

De ACT-training

De ACT-training is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy van Stephen Hayes.
Dit is een training die evenals de Mindfulness Based Cognitive Therapy gebaseerd is op een wetenschappelijk onderzochte behandelmethode voor psychische klachten. En evenals de mindfulness blijkt ook de ACT heel goed bruikbaar als training voor mensen die meer voluit willen leven.

Daar waar de mindfulness zich voornamelijk richt op het kunnen zijn met wat er is en met het vermogen om stil te kunnen staan, richt de ACT zich op het in beweging komen vanuit 'zijn'. Wat is echt belangrijk voor je? Hoe kun je je idee├źn omzetten in waardevol handelen. Soms hebben we het gevoel vast te zitten. Angst voor de toekomst, angst voor verandering, vastzitten in een bepaalde sleur. Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit?

ACT geeft je een aantal middelen om beter toe te komen aan wat je eigenlijk wilt doen. Ook in de ACT vertrekt men hierbij vanuit het 'hier-en-nu'. In die zin is het een mooie aanvulling op onze mindfulness training. Mindfulness is een integraal onderdeel van de ACT-training. In de training voor mensen die nog geen mindfulness gehad hebben zal extra aandacht besteed worden aan mindfulness.

 

ACT kent twee trainingen:

  1. De ACT-training voor mensen die geen mindfulness training gevolgd hebben (8 bijeenkomsten van 2 uur).
  2. De ACT-vervolgtraining voor mensen die al een mindfulness training gevolgd hebben (5 - 6 bijeenkomsten van 2 uur).

De vervolgtraining is zeer geschikt als (aansluitende) training voor mensen die de reguliere Mindfulness basistraining van 8 bijeenkomsten of de Mindfulness en eten training hebben gevolgd.